Monday, 9 June 2014

Love You Mr Arrogant ~

~ Peace be upon you ~

OK fine . blog ni dah berhabuk sangat ! so , hari ni kitaa nak cerita pasal drama yang paling kitaa minat .. Guess what ?

OK , kitaa bagi hint ...



Dah tau dahh ?


Haaa ... drama yang kitaa suka ialahh ~

Taraaa ~ *Sparkle , Glitter , Glimmer*

The only one .....


LOVE YOU MR ARROGANT ...

Actually , kitaa memaang minat gilaa kat novel dia . Kita start baca since darjah 6 masa PPCS , kat UKM. Kebetulan TA kitorang selalu bawakk kitorang gi library lepas zohor . so , kitaa jumpa buku tu . tapi kita sempat baca separuh je . bulan 6 2013 baru kita jumpa novel ni kat kedai buku . then , beli . kan dah rindu ~ mmg makin gila lahh baca novel ni . Bayangkan , tidur malam ni pon kitaa bawak sekalii . berjuta-II kali dah kitaa baca ~


ni lahh novel yang kita gilaa sgt ~

okey , jom cerita pasal drama ni .  

Ceritanya bermulaa bila Zafriel Irham ( Azlee Khairi ) dan Zaara Amirah ( Zara Zya ) terjumpa dlm satu kemalangan kecil . Ada kucing , so Zaara berhenti mengejut . Irham terlanggar , then kereta dia calar sikit . dia mintak ganti rugi RM5000 . Dia bagi Zaara masa 1 bulan . Zaara cagarkan hp dia. Pastu , nak dekat sebulan , Zaara still tak mampu nak bayar then dia mintak tgguh . Irham marah , lepas tu dia msj kat ibu Zaara kate Zaara mengandung anak dia . Zaara gi jumpa Irham kat ofis . time otw balik , dia terserempak ngan ayah Irham . Irham ni dah 28 thun , tak kahwin tapi ayah dia ugut Irham kalau dia tak kahwin dgn Zaara @ Sherry ( Hanez Suraya) dia akan wariskan Irham Holding pada Hadry (Keith Foo).

Diorang pon kahwin tapi Datin Maryam (Norish Karman) , mak Irham ada pilihan lain . dia nak Sherry sbb kononnya , dia nak syarikat parents Sherry melabur dekat Irham Holding. Dia dengan kakak Irham , Zafrina (Aisyah) usaha mcm-II utk pisahkan Irham ngan Zaara. Zaara ni pulak ada lelaki yg tergilakan dia iaitu Faisal ( Syarul Ridzuan ) . Dia suka kacau Zaara. Zaara tak suka dia sebab dia tu romantik sgt.

Irham pulak , arrogant sangat tapi Zaara sabar je . last-II Zaara lari sbb Datin Maryam sembuh dari stroke . dia dah janji sebelum tu , kalau DM tu sembuh , dia akan pergi . Masa Ulangtahun kahwin diorang . Zaara suruh Irham jumpa Safiyya (Raja Ilya) yang merupakan bekas kekasih Irham . Adalah , yang jadi sesuatu . malas nak ceritaa . Zaara mengandung time tu . DM pulak dah sedar yang Sherry tu hipokrit je lebih . dia nak Zaara balik . Zaara pulak , dah tak merajuk . nak balik KL , lepas tu kena culik dgn Faisal . Irham berjaya selamatkan dgn bantuan Hadry dan Farizah (Anzalna) . Diorang hidup Happily ever after :)

ni Zarazya ngan Azlee . diorang mmg ada chemistry yang superb :)

 
ni Aishah ngan NK , kitaaa mmg minat NK n dia berlakon menjadi betul ! Geram gile ngan dia. Time dia stroke mmg sumpah real ~ Aishah pon power . mmg nampak mcm mak ngan anak . muka mcm seiras kan ?

Tu lah antara pelakon yang kitaa adore sgt ! Pengarah dia Eoon Shuhaini . Sambutan dia pon mmg gegila ! 




See , highest rating than the Akasia's dramas kan ?? hohoho ~

bila dah sambutan best , banyak lah anugerah dpat . Zarazya yg paling dapat impak . dia terus popular . dia dapat banyak award and lately diaa dpt anugerah artis baru abpbh , top top meletop n artis baru meletop for individu ! Gandingan dia dgn Azlee dpt Anugerah Gandingan Serasi kat ABP ngan Hero Heroin Pilihan DFKL .

Love You Mr Arrogant ni pulokk ~

dapatt anugerah Drama Pilihan DFKL ! huhuhu ! daahsyatt kan ??


kitaa monangg yoo ~





sweet kann ~



and lately , dioranng baru habis shooting utk Love You Mr Arrogant Raya yang bakal ditayangkan pada malam raya pertama ! Tapi kali ini , best sbb diorang dah ada anak nama Nazril Iman ! Tak sabar sangat !

Comel kan ? 

Kalau nak repeat Love You Mr Arrogant , boleh tgk kat link ni . Kbyee ~ 

http://www.dailymotion.com/playlist/x37ozv_nrnr20001_lyma/1#video=x15su2v !!

Bye sumer :)