2 Kindi Awesome :)

Assalamualaikum semua :)

Semenjak kita dimasukkan ke SBPI Gopeng . Kita dipertemukan dengan orang-orang yang sangat awesome , daebak , terbaik dan orang2 itu berlindung di bawah bumbung kelas Kindi .

Hahah , cerita dia macam ni kay . Lepas habis minggu orientasi , kitorang ada exam utk tentukan kelas . haha . Time dia umumkan kelas tu , dia sebut kelas biruni dulu . maybe sebab start huruf B . Hahah . and Jannati , budak adik2ku tu . masuk kelas tu . So kita ingat tu lah class first dan berharap masuk kelas tu . then ternyata hampa . Lepas tu dah terfikir yang .. "oh , aku ni tak lah pandai sangat , kat SBP tak leh masuk kelas first . " Haha . Lepas tu target masuk kelas yang second .. Second dia sebut Farabi . Okay . Tunggu punya tunggu ... Sampai berjanggut lahh kan , tak jugak nama Nur Rasyidah Najihah bt Rosli ni dipanggil . Dalam hati cakap . "heshh , bodoh sangat ke aku ni  ? " then , bila mention nama kelas kindi (for me I think it is the last class . nama pun pelik . Kindi ) . Dan kami pun beratur lah ke kelas .

Masuk kelas , ada guru kelas kitorang which is Cikgu Rafidah Ghazali . haha . disebabkan cikgu ni speaking and nampak garang .. Kita tersalah anggapan . Kita ingat cikgu ni tak best lah . garang lah . and so on . Teruk suuzzon kita ni . Kay , then pilih ajk kelas . Aiman Roslan yang kita selalu jumpa kat pertandingan tu Ketua Kelas . Ececeh . Menyampah kita . Tapi , kita tak dapat apa2 jawatan . Padan muka kau Rasyidah , siapa suruh tak menyerlah masa orientasi . Kita ni memang susah sikit nak adapt dengan suasana baru . Bayangkan homesick nya tu sampai call mak pukul 4 pagi . Makcik guard yang pujuk kita waktu nangis tuu . Makcik tu ingat sampai sekarang . Maybe sebab tu kita hot kot kat pondok guard .

Lepas tu , kitorang berbincang lah itu dan ini . Then , baru kitorang sedar yang kelas kitorang full 30 orang . Menurut senior , kelas yang full tu lah kelas yang pertama . oh yeahh . (bangga kita sebab menang ngan jannati :P) Kitorang ada study KKQ . Kelas lain takde . Lepas tu yang best , lelaki kat kelas kitorang first class . Semua sempoi2 . Baik . Alim tapi takde lah bajet alim macam kelas lain . Ikhtilat dijaga tapi tak lah tak boleh communicate langsung. Perempuan pulak , maybe sebab kelas kitorang yang agak educated sikit , so perempuan dia bukan tipical perempuan yang liar . Takde wak lu wak lu kelas kitorang . Semua baik baik , guna kita kamu . hormat kawan , sayang kawan and also mematuhi peraturan . Haha . naqibah sayang kot kelas kitorang . selalu kena puji . Cikgu2 pun suka sebab katanya kelas kitorang ceria dan baik dan menurut Cikgu Wan Norzihan , kelas kitorang memang buat dia semangat belajar . haha ! best kan . Maybe sebab kelas kitorang selalu jadi the last tutup lampu sebab siapkan homework dgn seelok2nya , sekemas2nya . seperfect2nya.


lawa kan kelas . ni masa F1 :)


Syaf (pkk f1) , Fatah (pkk f2) and nana :) rajin kan diorang


dua benda kata atas tu kita yang buat kayy :)


yang ni , orang gambar atas tu yang buat

Kelas kitorang pun terkenal sebab ada budak2 yang kreatif , boleh bercakap , baik and so on . Tema kelas kitorang masa form 1 (angkasa) haha . masa form tu ni (secret garden) . Masa F2 ni kelas kitorang setiap minggu dapat kelas terbersih . hahah . sampai satu tahap , kitorang dengan rela hatinya bagi takhta tu kat orang lain . Hahah . Masa F2 , guru kelas kitorang Sensei Nafisah . Dia cikgu Jepun . Terkejut lah jugak masa daftar awal tahun 2014 tu kan . First sebab kitorang tak tukar kelas , second sebab dia guru kelas . Perghh , garang weh . Tapi sensei ni kreatif . Dia banyak ajar kitorang origami and siap jahitkan langsir lagi .


Cantik kan langsir tu :) Ni masa F2



Ni pulak origami nyaa . Budak baju merah tu excited dapat teddy bear :)


Banyak gila pengalaman dalam kelas ni . ada suka , ada duka .

Dukanya , mention je . Taknak cerita . Yang paling sedihnya memang tang Kak Fizah lahh . apa lagi . Benci aku pompuan tu . Kbye . Then , macam mana result akademik aku jatuh sebab terlalu busy dan bermainn2 dalam kelas . Waktu kelas dipulau and waktu batch sangat bermasalah . Haha , yang paling diingat waktu budak lelaki marah kitorang dan tak percaya kitorang , Kitorng wat senyap . Tak layan diorang . Waktu prep pagi kitorang buat2 merajuk . Semua perempuan tak masuk kelas . Haha . Tapi sebenarnya gi rumah cikgu rabitah buat kek coklat . Lepas tu terkedek2 Amirul datang . Then , malam tu diorang mintak maaf . Hahah . Ececeh , sweet tak ? Sweet kenn ?

Kelas kitorang pun aktif meniaga2 ni . kitorang meniaga waktu karate , hari sukan and hari usahawan . Wuu , Untung beb . Disebabkan kitorang rajin meniaga dan selalu dapat kelas terbersih . Kitorang punya duit kelas beribu2 . Nak tauu amount tanya Zahra Kamilah , bendahari berwibawa.  Lepas tu , kelas kitorang menang nombor 3 kelas merdeka masa form 1 . Daebak kan ? Lepas tu menang tempat pertama replika kapal . Kitorang menang dengan form 5 kot . diorang nombor 2 . Lepas tu menang buat rekaan bangunan . Berterima kasih kepada Ikmal Hilmi (bakal arkitek) dan Aiman Roslan .




Ni masa Day of Fun F1 :)









Ni masa Day of Fun f2 :)



Ni pulak , masa berniaga


Kelas ni pon supportive sangat . Kita ingat lagi pasal lappy tu . Diorang yang jadi saksi and support kitaa . Sayang korangg . Muahh :)




Ni pulak memori2 masa raya , cikgu pindah dan sebagainya :)


Gambar kelas skema


 Ni yang gegila

Haha , panjang gila entry ni . Okay ..

Yours faithfully ,


RasyiNajihah 2708


Comments

Post a Comment

Popular Posts