She's My Besties :)

Assalamualaikum w.b.t ,

Haha . Finally , mood menulis datang kembali . Ececeh . Weh , harini kita nak cerita pasal seorang hamba Allah yang disayangi dan dikasihi dan dirindui oleh kita . Haha . Siyes tak tipu . Tengok tangan kita ni ! Hahaha ! Siyes !

Okaayy , guess whho is shee ?

Tralalalaa ... *Glitter , Glimmer and Sparkle ~
Drum ~

Okay , She is Nur Ruqaiyah bt Talib .. Ececeh :)


Okay , comel dok ? Tak sure gambar ni dah diedit atau tak . Haha !

Let's know her better ...

Nama : Nur Ruqaiyah bt Talib 
I called her : Ruqaiyah .. dulu kita panggil dia Qayah , Que , or G (hahaha)
D.O.B : 4th November 2000 ( Kita ingat sampai sekarang)
First kenal : 2006 kat Prasekolah SKPZ ..
First impression : "Okay , dia anak cikgu ! "
Family : 2 daripada 4
Rumah sukan : kuning tak pernah tukar
Benda yang kita jeles : Okay , dia tinggi dan langsing .. 

Haha , cukup cukup sudah ... Begitulah serba sedikit . Ececeh . Okay , first met masa prasekolah . (sorry wehh !) Waktu tu tak berapa suka dia ni sebab cikgu midah macam syg dia lebih . Haha . Lepas tu dia ni manja sebab anak cikgu . Tapi lama2 berkenalan .. Ececeh , I've fallen in love to her :) . Then , masuk darjah 1 , satu kelas ngan dia . Then , kitorang tak ingat mcm mana boleh rapat . Dia ni pandai .. Top kot ! Enam tahun kat SKPZ , kitorang makin rapat . Memahami sesama kita . Kadang2 tu geram jugak . Selalu gaduh . Still dawn on me , moment "taknak kawan2" masa kecik2 kan ... Hahah ... Ingat lagi , waktu darjah 2 diorang tak nak kawan kita . Okayy , kita tau kita salahh . Ye lah .. Ye lahh .. Haha ! 

Akhirnya berkat kesabaran dan kegigihan kami , ceh , kitorang berdua + cik piqah sekali dapat 5A . Seronok sangat bila kita orang tiga2 dapat stret A .  Then , kitorang terpisah sebab kita terpaksa membawa diri ke Gopeng dan dia ke Kajang . Lama jugak krikkrik .. then , kita hantar flyers kat dia . Tak sangka dia balas . Dah lah lawa .. Hahaa :) lepas tu kitorang gather balik reunion kat sekolah although kitorang ni dua orang je pun . Btw , seronok sangat pusing2 Kampung Batu 5 tu ngan dia . Haha . Heaven sangat waktu pergi sekolah dan cikgu2 cakap kita kurus dia chubby (jgn marah eh friend) ! Kay , dah panjang lagi . Banyak lagi kenangan ngan dia ni . Haha . Kalau taip berjuta hari pun takkan habis . 


Ni waktu hari raya . Sweet jugak posing kat tangga ?



Kay , ni waktu Hari Anugerah . Kitorang berkoir . Sedap tak suara ? #NoComment



Ni pulak waktu lawatan kat Melaka .


Ni masa hangout kat Tapah sebelum dapat result and Alhamdulillah kitorang 5A !

Okay , ni semua throwback masa kitorang kecik2 .. comel2 .. setelah dua tahun keluar dari kepompong SKPZ . Kitorang rupa macam ni :


Nampak tak kematangan nya tu ? Hahah :) 

Sebenarnya panjang lagi cerita pasal makcik ni tapi kita dah penat menaip . Hehehe . Btw . So please , Nur Ruqaiyah , can you be my best friend forever . Tolong jangan kecewakan kita macam Piqah buat kat kita . Janji ehh . So , hugs and kisses ... Uhibbukifillah sayang :)

Yours truly ,

Assalamualaikum

RasyiNajihah2708





Comments

Popular Posts