Cikgu Math kesayangan sayaaa ❤

2 tahun lepas , 2015 .. I don't know why I didn't publish this post .. It was kept as a draft for years .. It's now the end 2017 already .. 

So , here what I wrote 2 years ago 😂

Betul2 habis sekolah .. Sabtu tu gi mandi2 kat Lost World .. Balik tu , singgah Mydin Gopeng .. Time kat surau MYDIN . Aku baru ja pakai telekung . serius , sebelum solat tu aku toleh kiri kejap . Ya Allah , then kita perasan ada sorang perempuan ni . Familiar sangat . Muka yang memang kita teringin sangat nak jumpa . Tengok balik . "Handsock" ? Then , Aah , tcher mmg pakai handsock . Pastu cakap kat mak . "mak , adik rasa adik kenal lah makcik tu . Tu teacher alauyah la mak . Adik tegur ehh ." Pastu pandang lagi . Agak mendalam kali ni . Makcik tu pulak . Dia mcm perasan yang kita usha dia kot . Tapi dia sambung doa . Tenang je muka dia . Ya Allah , rinduuu ! Pastu , dia sapu muka dia . 

Aku pun apa lagi . "teacher ke ?" then dia toleh . Dia pun mcm agak terkejut . Kita pakai telekung waktu tu tapi cepat je dia cam . "Tcher rindu syidah jugak eh ?" kata aku dalam hati .  Haha . Teacher senyum .

Teacher tanya "dari mana?' 
"Lost world"
"Nak balik dah ke ? Lah , habis jelaga muka " sambil dia usap-II muka kita . 
"Aah . Nak balik dah . Lama tak jumpa teacher"

Aku senyum dan perbualan terhenti . Ni la masalah aku . 'awkward' . masalah betul . Maybe ruang pun agak mempengaruhi .HAHA . Orang lain nak solat . Tapi actually maybe sebab nervous jumpa orang yang memang kita dah lama teringin.

Then aku pun solat lah . Masa solat tu doa , teacher jangan la balik dulu . HAHA 

Masa solat tu .. Ya Allah , syukur sangat sebab pertemukan kita dengan dia . Lepas solat tu . doa sat . then pusing belakang . cari dia . alaaa .. dah balik ke ?

Then rupa-rupanya dia dah siap dah . Pastu dia nampak kita dah habis solat , dia datang kat kita . Kita pun jalan kat dia . 

Salam . Cium tangan . Pastu tiba-II dia peluk kita . Kita sebak okayy . Orang yang kita rindu kot . "Tcher makin comel lah" haha . dia gelak . Tapi serius dia makin comel lepas pakai tudung labuh . Comel sangat ! "Tahniah dapat menantu" HAHA . kita cakap lagi . Dia gelak and senyum je . Dia pesan belajar elok-II . Ya teacher , jangan risau , syidah study elok-II . "Teacher doakan result eh . Dah dekat dah!" . Haha . Then kita cakap . "bye teacher." Sebab awkward tu . Kalau ikutkan hati nak je kita sembang lama-II . "Bye , kirim salam kat mak ya ! " Alaaa , pastu teacher pun berlalu pergiii . Sedihnya hati ini .. 

Pastu pergi la kat mak . "Laa , ingatkkan dah peluk cium sebelum solat tadi . Yang debab peluk yang kurus. Lawaklah dek " Mak ni kann , suka kutuk kita . Taulah adik ni gemuk . HAHA . tapi mak ala-II adik je okayy . Tapi cakap jujur . Teacher memang kurus . Dia memang lawa . Tapi nampaklah beza masa dulu and sekarang .  

Dan kita pun berbunga-II la sepanjang perjalanan balik tuu . 

*Actually lawak jugak bila baca cara diri sendiri tulis suatu masa dulu ... I mean , ye lah .. Time matures everyone .. Aging is uncontrollable too . Whatever happens , life must go on . Tapi for me , my life principle is , "Whoever had existed in your life , should be existed forever .. Maybe absent in your vision , but present in your heart . " Okay , rindu memang rindu , sayang memang sayang . Tapi hakikat tetap hakikat . You have to leave in order to keep moving on . Masa depan kau panjang lagi .  

 Don't get me wrong . What I said before doesn't mean that I will forget the past . But I'm just forcing myself to keep on moving . Walaupun berat , jalan je rasyi .. but , for the ones that had existed in my life , jangan risau .. I will never forget you ❤ I promise ! Just pray for my future .. Doalah tak jatuh , accident ke pastu amnesia .. 😅 
  
Kbye lovelies 

Rasyinajihah2708 😍

Comments

Popular Posts