Taman Herba WAVE punya :)

Wavianss IGOP telah mengombakkan Taman Herba , Gopeng . At first ingatkan mcm bosan . Tapi last-II , boleh tahan laa .

Just to share a few tips :

1) DAUN SEMALU 

Ambil 3 perdu , rebus guna 5 cawan air . Minum 3 cawan je . In Sya Allah sesuai untuk penyakit INSOMNIA & untuk menguatkan rahim .

2) DAUN KEMUNCUP

Ambil 3 perdu jugak , rebus guna 5 cawan air . Minum 3 cawan je . Sesuai untuk orang yang terminum racun . Makcik tu kata , nanti dia keluar balik .

Actually , banyak lagi herba yang makcik tu terangkan haritu , tapi dua ni kot yang paling winnnn :)

Oh lupaa , pasal pokok HABA NERAKA ... dia ala-II orkid hutan je , tapi BAHAYA sangat . Orang yang mengandung tak boleh dekat dengan pokok ni . Makcik tu cerita ada sorang visitor ni gugur kandungan dia sebab benda ni . 

Okay lahh .. tak mampu nak cerita panjang-II .. SOKAY .. 

Let's These Pictures Tell Us The Story ,


lawa jugak scenery dia . sesuai gaks kalau saja-II nak picnic 


ada train tau kat sini . but  my favourite part is 'tractor' yang bawak train ni . unique kan ?


Kat sini tempat haba neraka tu . Cikgu-II cuak jugak nak dekat dgn pokok tu .  


3 Farabianss :)


ft. Fatini Dayana Rashid a.k.a dormmate tersayang 




ft. Shura . Sayang awak :)


Dah penat pusing-II , kita berpicnic pulak :)



Alhamdulillah , it's a nice trip . Sayang WAVE sampai bila-II 


 Yours herb lover ,


RasyiNajihah2708



Comments

Popular Posts